Colofon

Het Verwonderpaspoort is mede mogelijk gemaakt door Gemeente LeidenMondriaan FondsPlatform Bèta Techniek, Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden Pabo.

 

Samenstelling

Naturalis

Museum Boerhaave

Technolab

Sterrewacht Leiden

Junior Science Lab

Hortus botanicus Leiden

Duurzaam Leiden

Wetenschapsknooppunt

Hogeschool Leiden Pabo

 

Achtergrondinformatie

Het Verwonderpaspoort helpt om een belangrijk onderwijsdoel te realiseren: leerlingen enthousiasmeren voor de wereld van natuur, wetenschap en technologie. 

Daar wordt al het nodige aan gedaan op school, maar educatieve activiteiten in musea en andere buitenschoolse leeromgevingen helpen om natuur, wetenschap en technologie tastbaar te maken. Leerlingen komen er in aanraking met echte voorwerpen, echte voorbeelden en echte wetenschappers.

De inhoud van het aanbod van het Verwonderpaspoort, fysiek en online, sluit aan bij de kerndoelen wereldoriëntatie, natuur en aardrijkskunde. Steeds zijn leerlingen actief bezig met kennisverwerving. Ze ontwikkelen zo ook 21e eeuwse vaardigheden. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staan centraal.

 

Open Licentie

Software is beschikbaar via licenties uit de 'Open Software License Policy' van Naturalis Biodiversity Center.

 

Ontwerp en realisatie

Deze website is ontworpen en gerealiseerd door Driebit met het open source platform Ginger. Voor de broncode van dit platform klik hier.


Illustraties door JellePelle