Over het paspoort

Let op: Het Verwonderpaspoort is momenteel alleen bedoeld voor scholen uit Holland Rijnland. In een latere fase zal de Verwonderwereld voor iedereen toegankelijk zijn. 

 

Verdien met je paspoort eilanden voor je Verwonderwereld!

Met je paspoort verdien je eilanden voor je Verwonderwereld. En zo maak je die wereld groter en groter. Een eiland krijg je niet zomaar. Je moet het veroveren. Daarvoor doe je eerst een activiteit over natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Kom hiervoor naar één van de aangesloten Leidse instellingen.

 

Hoe krijg ik een eiland?

Neem je paspoort mee naar de activiteit, want na afloop moet je het scannen bij het Verwondertablet. Dan staat meteen een nieuw eiland voor je klaar. Zodra je thuis inlogt op je Verwonderwereld zie je jouw nieuwe eiland staan. Je kan op het eiland klikken en nog meer te weten komen over natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Daar zie je de foto's terug die tijdens de activiteit zijn gemaakt. Ook krijg je extra informatie over het onderwerp (handig voor je spreekbeurt) en je kunt filmpjes zien. En ook kan je proefjes doen en games spelen. Leuk voor thuis!

 

Waar kan ik heen?

Met je Verwonderpaspoort kan je nu al bij 11 Leidse instellingen terecht: Naturalis, Rijksmuseum Boerhaave, Gemeente Leiden, Technolab, Junior Science Lab, Wetenschapsknooppunt Leiden, Hortus Botanicus Leiden, Sterrewacht Leiden, de Leidse Schooltuinen, Naar Buiten! en Het Bewaarde Land. Kijk op de website naar een geschikte activiteit voor de hele klas of kies als ouder voor een familieactiviteitNu zijn al meer dan 65 verschillende activiteiten te kiezen voor verschillende leeftijden. En dat worden er alleen maar meer!

 

Voor wie is het?

Het Verwonderpaspoort is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van 4 tot 12 jaar dus. Voor iedere leeftijd hebben we passende activiteiten.

 

Is het handig voor school?

JA! Als je een activiteit doet, leer je zeker ook iets voor school. Je ziet eens een echte microscoop of fossiel. Dat is heel anders dan een plaatje. Je leert vragen over dingen te stellen en die te onderzoeken. Dat is spannend en leuk, en vult aan wat je op school te horen krijgt. Als je een activiteit hebt gedaan, is altijd weer een volgende activiteit te doen. Daarin pas je toe wat je eerder hebt geleerd en leer je ook nieuwe dingen. Zo word je steeds handiger en slimmer.

 

Wat als ik nog geen paspoort heb?

Als je nog geen paspoort hebt, vraag dan aan je leerkracht om een activiteit voor de klas te boeken. Wij sturen de paspoortboekjes naar hem of haar toe. En dan krijg jij je eigen paspoort in handen.

 

"Die rare namen zijn leuk. Superinteressant!" 
(Leerling groep 4)

"Ik vind het er cool uitzien!"
(Leerling groep 8)

"Ik vond het spel leuk. Die met de hagedis zoeken" 
(Leerling groep 3)

 

Toekomst van het paspoort

We breiden het aanbod voortdurend uit met nieuwe activiteiten. Dus komen er ook steeds nieuwe eilanden bij. Want onthoud: 1 activiteit = 1 eiland, 65 activiteiten = 65 eilanden enzovoort. Via de Nieuwsbrief houden we je op de hoogte. Meld je aan!

 

Concept

Lees meer over het concept van het Verwonderpaspoort.

 

Met dank aan

Het Verwonderpaspoort is mede mogelijk gemaakt door Gemeente LeidenMondriaan FondsPlatform Bèta Techniek, Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden.
Ontwerp en realisatie: Driebit. Illustraties: JellePelle.

 

Reageren

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een email naar info@verwonderpaspoort.nl, of bel naar 071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)