Voor leerkrachten

Heeft u een stapel paspoorten ontvangen?

Log in en koppel de paspoorten aan de leerlingen van uw klas.

Heeft u nog geen paspoorten ontvangen? Zoek en boek een activiteit! Zodra u geboekt heeft sturen wij paspoorten toe. U krijgt dan gelijk uw inloggegevens.

Het Verwonderpaspoort gebruikt u zo

Beste leerkracht, u activeert zelf de paspoorten van uw leerlingen. U hoeft alleen de namen van uw leerlingen in te voeren. Het paspoort komt dan vanzelf op naam van het kind te staan. Dan kan uw leerling met het paspoort inloggen op zijn eigen Verwonderwereld. Dit kost hooguit een kwartiertje.

Zodra u inlogt kunt u de kinderen uit uw klas aan hun paspoorten koppelen. Hierdoor worden kinderen met hun naam aangesproken op de Verwonderwereld, en op termijn kunt u dan de voortgang van de klas volgen.

Neem alvast een kijkje met het voorproefje en zie voorbeelden van wat de leerlingen thuis verder kunnen ontdekken.

Neem de verwonderpaspoorten mee

Zorg dat uw leerlingen hun verwonderpaspoort meenemen als u met de klas bij ons op bezoek komt. Ze krijgen alleen een eiland in de Verwonderwereld als ze na afloop van de activiteit hun paspoort scannen. Dat doen ze bij het Verwondertablet die op locatie aanwezig is.

Didactisch verantwoord

Het Verwonderpaspoort helpt om een belangrijk onderwijsdoel te realiseren: leerlingen enthousiasmeren voor de wonderlijke wereld van natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg beginnen om die wereld te verkennen. Want dat is de wereld waarin ze leven en hun leven vormgeeft. Kinderen die dat inzien, en weten hoe het werkt, staan sterker.

Natuurlijk doet u daar het nodige aan op school, maar veel blijft abstract. Onze educatieve activiteiten maken natuur, wetenschap, technologie en duurzaamheid tastbaar. We brengen uw leerlingen in aanraking met échte voorwerpen, échte voorbeelden en échte wetenschappers.

De inhoud van ons aanbod, zowel fysiek en online, sluit aan bij de kerndoelen wereldoriëntatie, natuur en aardrijkskunde. Zo blijven uw leerlingen actief bezig met kennisverwerving.

Ook ontwikkelen ze 21ste eeuwse vaardigheden. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staan centraal.

Reageren

Heeft u nog vragen? Stuur dan een email naar info@verwonderpaspoort.nl, of bel naar 071 - 203 24 65 (maandag t/m donderdag)