Voor leerkrachten

Heeft u een stapel paspoorten ontvangen?

Log in en koppel de paspoorten aan de leerlingen van uw klas.

Heeft u nog geen paspoorten ontvangen? Zoek en boek een activiteit! Zodra u geboekt heeft sturen wij paspoorten toe. U krijgt dan gelijk uw inloggegevens.

Zo gaat het in zijn werk

Beste leerkracht. U bent degene die de paspoorten van uw leerlingen activeert! Het enige dat u hoeft te doen is de namen van uw leerlingen invoeren. Het paspoort komt dan vanzelf op naam van het kind te staan. Nu kan uw leerling met het paspoort inloggen op zijn eigen Verwonderwereld. Een kwartier, meer tijd bent u er niet aan kwijt.

Als u inlogt kunt u de kinderen uit uw klas aan hun paspoorten koppelen. Hierdoor worden kinderen met hun naam aangesproken op de Verwonderwereld, en op termijn kunt u dan de voortgang van de klas volgen.

Neem alvast een kijkje op www.verwonderpaspoort.nl/start en zie voorbeelden van wat de leerlingen thuis verder kunnen ontdekken.

Vervolgens

Zorg dat uw leerlingen hun paspoort meenemen als u met de klas bij ons op bezoek komt. Ze krijgen alleen een eiland in de Verwonderwereld als ze na afloop van de activiteit hun paspoort scannen. Dat doen ze bij het Verwondertablet die op locatie aanwezig is.

Didactisch verantwoord

Het Verwonderpaspoort helpt om een van uw belangrijke onderwijsdoelen te realiseren: leerlingen enthousiasmeren voor de wondere wereld van natuur, wetenschap en technologie. U weet dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen om kinderen die wereld te laten begrijpen. Want ze zitten er middenin en hun leven wordt er sterk door vormgegeven. Kinderen die dat inzien en weten hoe het werkt staan sterker.
Natuurlijk, u doet er het nodige aan op school, maar veel blijft abstract. Onze educatieve activiteiten maken natuur, wetenschap en technologie tastbaar. We brengen uw leerlingen in aanraking met echte voorwerpen, echte voorbeelden en echte wetenschappers.
De inhoud van ons aanbod, fysiek en online, sluit aan bij de kerndoelen wereldoriëntatie, natuur en aardrijkskunde. Steeds zijn uw leerlingen actief bezig met kennisverwerving.
Ze ontwikkelen ook 21st Century Skills. Verwonderen, vragen stellen en die vragen met elkaar onderzoeken staan centraal.

Reageren

Vragen of opmerkingen kunt u richten aan info@verwonderpaspoort.nl